İletişim Merkezi

ARTVİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖREN İLE KUTLANDI

MURGUL'DA ÇOŞKULU 7 MART KUTLAMASI

ARTVİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖREN İLE KUTLANDI Haberler

7 Mart 1921 tarihinde Artvin’in kurtuluşu ilan edilen ve o günden bugüne süre gelen kurtuluş günleri bu yılda etkinliklerle gerçekleşecekti.

Saat 10.00’da Protokolün yerini almasıyla 7 Mart töreni Senem ÇAVUŞ'un sunumuyla başladı. Geleneksel kurtuluş gösterisi Milis Kuvvetler tarafından sunuldu , saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.

Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı;''Artvin ilimizin ve Murgul ilçemizin Rus işgali ve zülmünden kurtularak elde edilen özgürlük ve bağımsızlığımızın 97.yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayım.Vatan için,inançları için,namusu için her türlü takdire şayan destansı mücadele örneği sergileyen tüm ecdadımzı ve bu uğurda Şahadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.'' dedi.

Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş’un konuşmasının ardından tören etkinlikleri sunuldu. Öğrenciler 7 Mart’ın anlam ve önemini belirten şiirler okudu.İlçe genelinde düzenlenen çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.Tören Murgul Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Belediye Scripti: Medya İnternet | Yer Sağlayıcı (Hosting): Mİ Telekom